Zamena sijalice – to (ne) može svako?

rent a car beograd cene

Pre ili kasnije svakom vozaču se desi da pregori sijalica prednjeg fara i da ju je potrebno zameniti. Pretpostavka je da zamena sijalice prednjeg fara treba da traje par minuta i da to svako može uraditi bilo gde da se nalazi. Tome u prilog ide i da je do skoro po zakonu set rezervnih sijalica bio deo obavezne opreme u svakom automobilu.

Međutim, novije generacije automobila ne omogućavaju laku zamanu sijalica fara. Sada je za zamenu sijalice fara potrebno otići u servis. I verovatno je to namera ljudi koji se bave dizajnom novih automobila. Servisi prihoduju od svakog ulaska automobila u servis. Čak i ako ne naplaćuju dijagnostiku ili neke sitne kvarove i popravke, kada dođete da promenite sijalicu serviser ima priliku da vam ukaže na neki dodatni kvar zbog kojeg ćete napraviti dodatni trošak ili pak doći opet i ostaviti novac u auto servisu.

rent a car beograd
Po našem mišljenju, svetlosna signalizacija je od velike važnosti za svakog vozača i svakog učesnika u saobraćaju. Hajde da pretpostavimo situaciju da se nađete na nekom sporednom putu u sred noći i da niste u prilici da nađete ili pozovete bilo kog servisera da vam pomogne, i da vam baš tada pregori sijalica prednjeg fara. Šta bi ste radili? Naravno, uvek imate drugi far i verovatno možete i bez jednog fara stići na željenu destinaciju. Međutim, zašto stavljati sebe i druge učesnike u saobraćaju u rizičnu situaciju. Zamena sijalice bi zaista trebala da bude brz i lak proces za svakog vozača. Ipak, kao što smo već pomenuli većina novijih automobila imaju izuzetno nepristupačne instalacije, pa čak i mnogi majstori/serviseri odbijaju da menjaju sijalice na nekim modelima automobila. Zato, vodite računa i koje sijalice koristite, uvek birajte kvalitet, kako bi ste što ređe bili uopšte u situaciji da treba da menjate sijalice. Naravno, kvalitet uvek ima i svoju cenu.

Slična paralela se može podući i za rent a car cene. Danas je velika konkurencija na gotovo svakom koraku, pa tako i u delu za cene rent a car-a. Mnoge rent a car kompanije se trude da nadomeste nizak kvalitet usluge niskim cenama. Ali kao i kod sijalica, uvek možete kupiti jeftinu kinesku sijalicu koja će trajati par dana (ili svega par sati) ili kupiti nemačku kvalitetnu sijalicu, koja će koštati više od kineske, ali će trajati 4-5 godina, možda i duže. Danas je moguće da iznajmite automobil bez depozita i za 10 EUR/dan i bez ograničene kilometraže, ali za uzvrat ćete dobiti automobil koji je pitanje da li je i kako održavan, automobil koji je star 10 godina možda čak i više i koji vas može ostaviti bilo gde na vašem putovanju.

rent a car beograd cene

Sa druge strane, cene rent a car u Beogradu nisu drastično veće za održavane i sigurne automobile, kao i za automobile koji nisu stariji od 5 godina. Razlika je u ceni možda 10-15%. Da li su cene rent a car u Beogradu razlog da rizikujemo prvenstveno našu, a onda i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju?

Agencija za iznajmljivanje automobila Infinity se uvek trudi da pruži visok nivo profesionalnosti i visok nivo rent a car usluge. To pre svega podrazumeva sigurne i bezbedne automobile, a naše rent a car Beograd cene su uvek povoljne i dostupne. Takođe, trudimo se da uvek našim starim klijentima obezbedimo rent a car cene sa popustom, kao i povoljnije rent a car Beograd cene u vansezonskim periodima.

Želimo vam siguran i srećan put.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *