Šta su to univerzalne – all season gume?

beograd rent a car

Kada su se pre desatak godina pojavila zimske gume, to je bilo zaista veliko otkrovenje i veliki napredak u auto industriji. Iako na prvi pogled nema neke velike razlike izmđu letnjih i zimskih guma, razlika postoji. Kanali na zimskim guma su potpuno drugačiji i ako se malo bolje zagledate videće potpuno drugačiju šaru na zimskim gumama.

Ono što takođe pravi razliku jeste sama smeša odnosno sadržaj letnje i zimske gume koji ipak različit. Pa tako zimska guma svoja najbolja svojstva ima kada je temperatura ispod 7 stepeni, ali isto tako ako zimsku gumu koristite leti, dolazi do mnogo veće potrošnje same gume, a i goriva.

beograd rent a car

A šta je sa univerzalnim – all season gumama?

Zimske gume su zaista donele nešto novo i revolucionarno, međutim uvek postoji i ona druga strane medalje. U ovom slučaju, zimske gume su donele i dodatni trošak za vozače, jer sada možemo zaključiti  da nam je za naš automobil potrebno dva para guma, tačnije 8 guma (4 letnje i 4 zimske). I nije samo to, dva puta godišnje je potrebno da menjamo naše gume, što takođe iziskuje novac, a i vreme. Treba na sve navedeno dodati i da nam je potreban dodatni prostor za skladištenje 4 guma.

Kao rešenje ove situacije, napravljene su univerzalne – all season gume. Gume koje se mogu korisitti tokom cele godine. Međutim, ove gume su u stvari kompromis, koji kao i uvek često nije dovoljan. Tako univerzalne gume, nemaju sjajne ocene ni leti ni zimi, ali ipak imaju prelaznu ocenu za obe sezone. Pa su ipak neka vrsta rešenja, pogotovo za ljude sa naših prostora gde su primanja manja.

Zakon o bezbednosti u saobraćaju dozvoljava upotrebu ovih guma, dovoljno je da na sebi imaju simbol pahuljice, planine ili oznaku M+S.

beograd rent a car

Što se tiče kategorija vozila, ovaj tip guma se najbolje pokazao kod gradskih modela i malih, kompaktnih vozila. Za snažnija i teža vozila ove gume nisu dobar izbor jer ne mogu da podrže performanse vozila, a time je ugrožena i bezbednost.

Univerzalni Beograd rent a car

Možda bi se na jednom primeru moglo dodatno i simbolički objasniti pojam i funkcija univerzalnih guma. Naime, zamislimo situaciju da nam je potrebno za grad beograd rent a car. U ovom slučaju verovatno je nam je potrebno manje i okretno vozilo. Dok  recimo se može desiti da imamo isti zahtev za grad Beograd rent a car, ali je klijent ovog a puta biznismen koji treba da obavi par važnih sastanaka. Da li je prikladno da se jedan takav gospodin pojavi recimo u Smartu ili nekom sličnom manjem automobilu?

smart rent a car

Složićete se da su za ova dva imaginarna klijenta ipak potrebna dva različita automobila, iako je zahtev za grad Beograd rent a car. Sa druge strane moguće je napraviti kompromis za ova dva klijenta koji imaju isti zahtev – Beograd rent a car. Pa bi recimo auto srednje klase, npr Voklswagen Golf bio kompromisno rešenje. I svakako ovaj auto kao rešenje Beograd rent a car bi donekle zadovoljio potrebe oba klineta, ali ne u potpunosti. Prvom klijentu bi ovakav automobil bio ipak velik i verovatno skup i ne baš zgodan za velike gužve kao npr Smart, a sa druge strane biznismenu bi ovaj auto bio nedovoljno velik i nedovoljno primetan.

Tako i univerzalne gume, daće u svim situacijama neki prosek, ali nikada vrhunski rezultat i potpuno zadovoljenje potreba.  Zato Infinity Rent a Car uvek vodi računa o potrebama svojih klijenata pa u skladu s istim uvek adekvatno može odgovoriti na zahteve svih vrsta klijenata. Kako bi ste se uverili, slobodno nas kontaktirajte.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *