Rent a car za inostranstvo – Dokumenta potrebna za iznajmljivanje vozila u inostranstvu

rent a car za inostranstvo

Rent a car za inostranstvo, iznajmljivajne vozila na duži vremenski period. Pristupačne cene i kvalitet vozila su zagarantovani. Sigurna vožnja, kasko osiguranje i mogućnost iznajmljivanja vozila sa profesionalnim vozačem.

Proverena agencija za rent a car za inostranstvo

Naša agencija se iznajmljivanjem automobila bavi već dugi niz godina. Upućeni smo u sve zakonske norme kojih se treba pridržavati u zemlji i inostranstvu a tiču se rent a car za inostranstvo. U našoj agenciji zaposlena je grupa ljudi koji su upućeni u sva zbivanja koja su aktuelna kod rent a car za inostranstvo. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica, brzo ćemo ih otkloniti. Potrudićemo se da vaše poverenje za rent a car za inostranstvo dobijemo svojom stručnošću i profesionalnim pristupom poslu.

Rent a car za inostranstvo cena

Da biste bili apsolutno sigurni da ste kod proverene firme za iznajmljivanje vozila obavezan deo kod procedure za najam vozila za inostranstvo je sačinjavanje ugovora o najmu za rent a car za inostranstvo. Ugovor potpisuje naša agencija za klijentom koji se opredelio za rent a car za inostranstvo i potpuno je pravno potkrepljen važećim zakonima koji se tiču upravljanje vozilom u zemlji i inostranstvu. Poznavanje saobraćajnih propisa, posedovanje vozačke dozvole u zakonski propisanom periodu, starosna zrelost i mentalna stabilnost najmoprimaca samo su neki od uslova koje je neophodno ispuniti da bi ugovor o najmu bio moguć i da bi rent a car za inostranstvo bila izvodljiva procedura.

Rent a car za inostranstvo vozni park

Vozni park za rent a car za inostranstvo naše agencije za iznajmljivanje sastoji se od kvalitetnih rent a car vozila koja pre svake vožnje podležu detaljnoj kontroli ispravnosti. Cilj nam je da svi naši saradnici, ali i mi sami budemo potpuno sigurni da je vozilo koje dajemo u zakup ispravno i bezbedno za vožnju na duže staze. Cene najma vozila variraju i zavisi od marke, veličine i snage vozila, ali su prilagođene mogućnostima građana kojima su naše usluge neophodne.

Dokumenta potrebna za rent a car za inostranstvo

Mnogi će se odlučiti da svoje slobodne dane provedu negde u inostranstvu. Kako na tom putu ne bi bilo neprijatnih iznenađenja, mi smo pripremili kratak podsetnik šta vam je sve neophodno od dokumenata za put u inostranstvo, bilo da putujete avionom, vozom, automobilom ili možda koristitie rent a car za inostranstvo.

Putovanje automobilom možda jeste jednostavnije, komotnije i brže, ali ako se odlučite za takav poduhvat, neophodno je da se na vreme informišete o tome koje sve dokumente morate imati uz sebe, da ne biste dospeli u neprijatnu situaciju.

iznajmljivanje vozila za inostranstvo

Takođe je preporučljivo da na vreme krenete u prikupljanje papira i da to nipošto ne ostavljate za poslednji dan, jer procedura izdavanja nekih od dokumenata ume da potraje. Kao malu pomoć, donosimo vam listu neophodnih dokumenata, bez kojih uopšte nije preporučljivo polaziti na put preko granice:

  1. Pasoš. Da, zvuči blesavo što podsećamo na ovu činjenicu, ali ova lista bez pominjanja pasoša ne bi bila kompletna. Svi koji prelaze granicu moraju posedovati pasoš, uključujući i bebe i decu, s tim što ovo pravilo ne važi za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, u koje možemo ući i sa ličnom kartom.
  2. Saobraćajna dozvola. Naravno, kao što pasoš služi za vašu ličnu legitimaciju, tako je je saobraćajna dozvolu „legitimacija“ vozila. Mala napomena da ukoliko koristite rent a car za inostranstvo obavezno proverite važnost i validnost saobraćajne dozvole i da li ona odgovara vozilu koje ste preuzeli. Osim pasoša, moguće je da će vam na granici tražiti i važeću vozačku dozvolu, te se postarajte da bude uz vas.
  3. Međunarodna vozačka dozvola. U pojedinim zemljama, mogu vam tražiti i međunarodnu vozačku dozvolu, premda to u praksi jeste redak slučaj. Što se tiče zemalja iz našeg okruženja, u kojima često letujemo, MVD je neophodna jedino u Grčkoj, a detaljnije informacije možete pronaći na sajtu Auto-moto Saveza Srbije.
  4. Zeleni karton– Međunarodna karta osiguranja od autoodgovornosti. Ovaj dokument je obavezan za put i u Makedoniju i BiH, između ostalih. Izdaje ga osiguravajuća kuća kod koje ste osigurali vaš auto odnosno kod koje ste zaključili obavezno osiguranje od autoodgovornosti. Za vađenje ovog dokumenta potrebna vam je polisa obaveznog osiguranja i saobraćajna dozvola.rent a car za inostranstvo
  5. Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu (DTV)– Služi kao dokaz da vozač može da putuje tuđim vozilom u inostranstvo, na osnovu ovlašćenja koje mu je dao vlasnik vozila. Dokument izdaje AMSS, a cena je 1.500 dinara. Da bi se ovaj dokument izvadio potrebna vam je lična karta vlasnika vozila, pasoš korisnika vozila i saobraćajna dozvola. Obavezno je lično prisustvo kako korisnika tako i vlasnika vozila, mada, ako korisnik vozila priloži ovlašćenje dato od strane vlasnika vozila (overeno u sudu ili opštini), tada prisustvo vlasnika vozila nije obavezno. Takvo ovlašćenje mora da sadrži klauzulu da se korisnik vozila ovlašćuje da upravlja tim vozilom u inostranstvu, odnosno da predmetno vozilo može da otuđi. U slučaju rent a car za inostranstvo DTV zamenjuje ugovor o najmu vozila, koji predstavlja u stvari dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u zemlji i inostranstvu.
  6. Zdravstveno putno osiguranje– Nije obavezno ali se preporučuje u cilju bezbrižnijeg putovanja. Osiguravajuća društva nude ovaj vid osiguranja koje obuhvata usluge medicinske asistencije i pokrića neophodnih medicinskih troškova kao što su: ambulantno lečenje, nabavka neophodnih lekova i medicinskog materijala, prevoz do najbliže zdravstvene ustanove, bolničko lečenje, prevoz u državu prebivališta, stomatološke intervencije i druge troškove koji su u vezi sa iznenadnom bolešću ili povredom (obuhvaćene usluge zavise od osiguravajuće kuće i nivoa osiguranja).rent a car za inostranstvo
  7. Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. U najboljoj varijanti ovaj dokument vam uopšte neće biti potreban! I u slučaju nezgode, njegova upotreba zavisi od dogovora učesnika u sudaru, ali je ipak, po propisima, morate imati u vozilu, bez obzira da li vozite u Srbiji ili inostranstvu. U slučaju udesa u kojem nema povređenih, ovaj dokument pojednostavljuje proceduru, tako što ga na licu mesta popunjavaju oba vozača i na osnovu njega se kasnije i bez policijskog zapisnika može naplatiti obeštećenje.

Naša preporuka kada su u pitanju dokumenta za rent a car za inostranstvo:

  • da fotokopirate prvu stranicu pasoša i lične karte, kao i da ne držite sva dokumenta na jednom mestu (ovo može biti od važnosti ukoliko se desi da izgubite pasoš ili sl.)
  • da se obavezno zdravstveno osigurate kod ovlašćenih osiguravajućih društava za period ukupnog planiranog boravka u inostranstvu (ovo je posebno značajno ukoliko bi tokom Vašeg putovanja došlo do povređivanja ili potrebe da Vam se ukaže hitna medicinska zaštita)
  • na internet stranicama Ministarstva spoljnih poslova R. Srbije pronaći telefonske brojeve i elektronsku adresu diplomatsko-konzularnog predstavništva R. Srbije, najbližeg destinaciji na koju ste se uputili (možda Vam zatreba)

Na kraju ukoliko se odlučite za opciju rent a car za inostranstvo, naša agencija za rent a car Infinity Rent a Car Beograd će vam uvek izaći u susret sa najboljom i najpovoljnijom opcijom za vas. Naravno, sva potrebna dokumenta koja smo spominjali u našem tekstu se podrazumevaju. Pogledajte našu ponudu automobila, a za sve dodatne informacije i rezervacije slobodno nas kontaktirajte na info@infinityrentacar.rs ili na +38162788899

Želimo vam srećan put.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *