Rent a car Novi Beograd

rent a car novi beograd

Budući da se adresa poslovnice Infinity Rent a Car-a nalazi na Novom Beogradu u blizini Arene, tačnije u Bulevaru Zorana Đinđića, odlučili smo da jedna od tema naših tekstova bude upravo Novi Beograd i rent a car Novi Beograd.

Novi Beograd

Novi Beograd je gradsko naselje grada Beograda. Opština Novi Beograd je jedna od 17 beogradskih opština, koja se nalazi na obali reke Save i zauzima površinu od preko 4000 hektara. Naselje Novi Beograd je izgrađeno nakon Drugog svetskog rata i razvilo se u moderan velegrad. Možemo slobodno reći da je Novi Beograd postao zaista pravi poslovni grad, sa velikim brojem domaćih i stranih kompanija, pa otuda i ne čudi razvoj rent a car Novi Beograd. Naravno, Novi Beograd je uzajamno povezan sa “starim” delom Beograda, a s obzirom da ih deli reka, 6 mostova (Brankov mostGazelaStari savski mostStariNovi železnički most i Most na Adi) spaja „stari“ Beograd i Novi Beograd.

rent a car novi beograd

Može se reći da su „stari“ i Novi Beograd potpuno različiti, a opet zajedno čine glavni grad Srbije, koji sa svim svojim različitostima i zanimljivostima poslednjih godina privlači veliki broj turista, pa je i to dodatni razlog zvog čega je rent a car Novi Beograd postao dodatno tražen.

Rent a Car Novi Beograd

Iz svega gore navedenog, jasno je da je rent a car Novi Beograd doživeo ekspanziju jer se našao u centru poslovnih aktivnosti Beograda i Srbije, a sa druge strane blizina aerodroma Beograd i povećan broj turista samo je bio dodatno pogonsko gorivo koje je doprinelo razvoju i ekspanziji ove delatnosti. Trend otvaranja rent a car kompanija još uvek traje, pa je izbor rent a car kompanija zaista velik. Ipak, tokom letnje sezone odnosno godišnjih odmora, rent a car Novi Beograd je gotovo nemoguće naći i pored velike ponude.

rent a car novi beograd

Važna mesta na Novom Beogradu

Kao i svaka druga beogradska opština i Novi Beograd ima svoja mesta kojima se diči i koja obavezno treba posetiti. Neke od njih su svakako poluostrvo Mala Ciganlija i ostrvo Ada Međica, oba na Savi i zaliv Zimovnik, koji okružuje Malu Ciganliju.  Lesne zaravni Bežanijske Kose se nalaze u zapadnom delu opštine, dok u južnom delu protiče kanal Galovica koji se uliva u Savu. Novi Beograd važi za naselje koje ima puno betona koji je koršćen za veliki broj poslovnih i stambenih zgrada. Ipak,  po statističkim podacima od svih beogradskih gradskih opština, Novi Beograd ima najviše zelenih površina, ukupno 3,47 km² ili 8,5 % svoje površine. Najveći deo površina parkova otpada na park Ušće.

Zanimljivosti i činjenice o Novom Beogradu

  • Na Novom Beogradu se nalaze dve najviše zgrade u Srbiji. To su Poslovni centar Ušće (141 m.) i Zapadna kapija Beograda (115 m.)
  • Novi Beograd je urbanističkim planovima izdeljen na blokove kojih trenutno ima 72 (poređanih po logici koju malo njih razume)
  • Merenja pokazuju da je temperatura vazduha na Novom Beogradu i za 10 stepeni Celzijusovih niža u odnosu na druge delove Beograda
  • Novi Beograd ima dve prostorne celine koje su zaštićena prirodna dobra: Veliko i Malo ratno ostrvo – na njima živi 130 vrsta ptica od kojih su većina ugrožene vrste
  • Novi Beograd možete najbolje upoznati putem organizovanih biciklističkih tura u organizaciji Muzeja istorije Jugoslavije. Tokom vožnje možete da čujete interesantne priče o tome kako je bio zamišljen novi grad na levoj obali Save i ko ga je gradio. Ako Vam je bicikl kao prevozno sredstvo iz nekog razloga manje privlačan, rent a car Novi Beograd je odlična zamena, ovde možete izabrati neki od naših automobila 😉
  • U čast Prve konferencije nesvrstanih zemalja, Novi Beograd je dobio Park prijateljstva u kome su gosti konferencije u ime svojih zemalja zasadili drvo mira – platan. Danas u parku postoji 180 zasađenih platana, a običaj sadnje drveta je nastavljen i prilikom kasnijih poseta svetskih državnika od koji su napoznatiji: Kraljica Elizabeta, Margaret Tačer, Fransoa Miteran, Džimi Karter, Mihail Gorbačov, Vili Brant, Fidel Kastro i mnogi drugi.

Naša agencija za rent a car nudi usluge rent a car na aerodromu Nikola Tesla.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *