Novi enterijer i nova Mercedes A klasa

Enterijer nove Mercedes A klase za 2018

U novoj 2018. godini očekuje se i nova Mercedes A klasa (model W177). Mercedes je posebnu pažnju obratio na enterijer nove A klase. Na prvi pogled, vidi se da je dizajn instrument table, tj. kompletnog kokpita preuzet sa nove E klase i S klase (tzv twin-screen), što podrazumeva 2 ekrana, ali fizički spojena u jedan. Razlika je što kod E klase ceo segment sa ekranima je integrisan u komandnu tablu, dok kod A klase ceo segment sa ekranima izlaze iz komandne table.

Mercedes A klasa ekran 2018

U zavisnosti od nivoa opreme ekrani će biti veličine 7 i 12,3 inča. Osnovni model će imati dva ekrana veličine 7 inča, dok će model koji se nalazi u sredini ponude imati ekran instrument table veličine 7, i infotejment ekran veličine 12,3 inča.  Kao i kod svoje starije braće, Mercedes A klasa će imati 64 boje ambijetalnog svetla, koji će buduću kupci moći da izaberu po svom ličnom ukusu.

Mercedes A klasa 2018 volan

Volan je preuzet sa nove S klase i na taj način Mercedes A klasa dobija dodatno na premium izgledu. Dok otvori za vazduh na komadnoj tabli veoma podsećaju na one iz E klase.

Mercedes A klasa 2018 otvori za vazduh

Prednja sedišta su razvijena po prvi put korišćenjem kompjuterske simulacije, pa Mercedes A klasa donosi i novine, a ne samo preuzimanje sa E i S klase. Međutim, Mercedes ne krije da je mnogo stvari preuzeto sa modela iz višeg segmenta, već to naglašava i kao svoju prednost. Tako će Mercedes A klasa imati mogućnost da se isporuči kupcima sa tri vrste prednjih sedišta.

Pored povećanja komfora u kabini i prtljžnik je povećan za 29 litara, pa nova Mercedes A klasa ima prtljažnik od 370 litara.

Mercedes A klasa će se prvi put pojaviti i predstaviti, kako se očekuje na Ženevskom sajmu automobila u martu 2018. godine. Nakon toga kreće i prodaja, a tokom 2018. godine će biti predstavljena i u sedan verziji.

Za više informacija o našem rent a car voznom parku posetite naš sajt ili nas kontaktirajte.

 

 

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] obzirom da smo u prethodnom tekstu o A klasi najveću pažnju posvetili enterijeru, u ovom članku fokus će biti sama spoljašnost odnosno […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *