Nova dugo najavljivana Mercedes A klasa

rent a car beograd mercedes

Na radost mnogih ljubitelja Mercedesa, kao i korisnika usluga rent a car Mercedes, stigla je nova Mercedes A klasa. Pre nekoliko nedelja najavili smo dolazak popularnog Mercedesovog modela, kada smo objavili premijerno i neke od slika koje prikazuju novi enterijer. Kao što je i najavljeno nova Mercedes A klasa je stigla, a mi vam prenosimo neke od najinteresantnijih podataka.

Zašto je spoljašnjost bitna za rent a car Mercedes – a?

S obzirom da smo u prethodnom tekstu o A klasi najveću pažnju posvetili enterijeru, u ovom članku fokus će biti sama spoljašnost odnosno dizajn automobila. Spoljašnost automobila je svakako ono što prvo vidimo na automobilu i ono što stvara prvi utisak o istom. U prilog tome ide i činjenica da ljudi koji koriste uslugu rent a car Beograd Mercedes automobile, uvek traže slike (spoljašnosti) automobila, retko kada i slike enterijera.

Prednji deo nove A klase, tačnije prednji farovi veoma podsećaju na farove novog CLS-a. Dok je sama linija automobila veoma slična prethodniku, iako su se na internetu pojavila brojna poređenja sa ostalom konkurencijom.

Koliko je A klasa zaista porasla?

Nova Mercedes A klasa pre svega postala još funkcionalnija. Nemačka kompanija ističe više prostora za ramena, laktove i glavu te lakši pristup zadnjim sedištima. Značajan napredak napravljen je na polju preglednosti, dok kapacitet prtljažnika iznosi 370 litara što je za 29 litara više u odnosu na dosadašnji aktualni model.

Kao što smo već u našem prethodnom tekstu o A klasi pisali, najveća novost je u pogledu enterijera i samog vozačevog kokpita, ali o tome ćemo samo kratko s obzirom da smo o tome već pisali u prethodnom članku o novoj A klasi. Nova A klasa dobila je dva trodimenzionalna vodoravna ekrana (dostupna s dva 7-inčna ekrana, jednim 7-inčnim i 10,25, odnosno u doplati s dva 10,25”).

Motori

Početni A200  pokretaće novi 1,4 benzinski motor (M282) od 163 KS i 250 Nm. Tu je i  A250 koji pokreće 2,0 benzinac sa novim Camtronic sistemom razvođenja ventila i stublinama sa Conicshape obradom radi manje frikcije, a isporučuje 224 KS i 350 Nm.

rent a car beograd mercedes

Dizelska ponuda zasad dolazi samo sa 1.5  (OM608) motorom koji će isporučivati 116 KS i 260 Nm. Takođe tu su i dva motora koja dolaze isključivo s novim 7G-DCT menjačem s dvostrukim kvačilom. U planu su i verzije sa pogonom na 4 točka – 4 matic.

Automatik verzija će posebno biti interesantna za uslugu rent a car Mercedes, ali za to treba se još malo strpeti jer prve prodaje možemo očekivati početkom ovog leta. Do tada, uslugu rent a car Mercedes modele možete iznajmiti u Infinity Rent a Car Beograd. Za sve dodatne informacije i rezervacije, kontaktirajte Infinity Rent a Car tim (0641600175) koji će vam uvek izaći u susret vašim željama i zahtevima.

Želimo vam srećan put.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *