Njeno Veličanstvo Škoda Octavia 1,9 tdi

Već je mnogo puta ispričana priča o milionskim kilometrima koje su prelazili sada već legende Mercedesovih modela W123 i W124. Ti automobili danas imaju preko 35 godina i korišćeni su i kao privatna vozila, službena vozila, taxi vozila kao i za najam vozila. Da li se još uvek mogu naći ovakvi automobili koji su sposobni da pređu ovolike kilometraže. Nažalost, danas nije baš tako, iako je tehnologija napredovala, često je baš tehnologija bila ta koja je pravila teškođe novijim modelima.

najam vozila

Ipak, mogu se i danas naći dobri automobili koji su pravljeni da traju duže. Jedan od takvih automobila jeste Škoda Octavia sada sa već uveliko dobro poznatim četvorocilindarski turbo dizel motor (1,9 TDI). U prilog tome ide i nedavno objavljen snimak na Youtube gde je jedan priemerak pomenutog modela na kilometar satu pokazao ni manje ni više nego 700.000 km. Konkretan primerak je prešao pomenutu kilometražu u poslednjih 20 godina, što kada se pretvori u godišnju kilometražu iznosi oko 35.000 km godišnje. Impresivno zar ne? Možda sve ovo objašnjava zašto je Škoda Octavia i na našim prostorim rado viđena kao taksi vozilo ili se često koristi i za najam vozila.

Kako je tačno izgledao ceo proces i sam motor prilikom provere pogledajte na sledećem video snimku.

Naime, na gore pomenutom snimku mehaničari iz Engleske su izvršili vizuelni pregled motora i rezultati su bili najblaže rečeno neočekivani. Motor je izgledao nesrazmerno dobro u odnosu na godište i broj kilometara koji je prešao, dok sama spoljašnost automobila potpuno odgovoara 20-godišnjaku. Sa druge strane gareži i ostalih nečistoća nije bilo, izgled radilice i ostalih delova motora po rečima mehaničara odgovarao je automobilu koji je prešao 150000 km maksimalno 200000 km.

najam vozila

 

Složićete se da Škoda Octavia s razlogom nosi titulu kraljice i da je sada jasnije zašto ovaj model automobila često možemo videti na našim putevima bilo da je reč o privatnim vozilima, službenim vozilima ili kada se koriste za najam vozila.

Ako poželite da se uverite u kvalitet ovog modela Infinity Rent a Car Beograd nudi najam vozila renmiranih marki automobila, a u ponudi možete naći i Škoda Octaviju. Doduše, ne model od pre 20 godina već najnoviji model Škoda Octavia koji je već opravdao velika očekivanja. Rezervacije i informacije možete naći na sajtu Infinity Rent a Car Beograd ili putem telefona +38162788899

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *