Najjeftiniji rent a car sa Kasko osiguranjem

Na početku ovog teksta najbolje bi bilo da napravimo razliku između obaveznog osiguranja i dobrovoljnog osiguranja vozila. Obavezno osiguranje podrazumeva plaćanje premije od takozvane auto-odgovornosti, odnosno od nanošenja štete drugom vozilu u saobraćajnoj nezgodi. Npr. ako Vi sa Vašim vozilom naneste štetu drugom vozilu, Vaše osiguranje će isplatiti štetu onome kome je šteta nanešena. Međutim, ako je Vaše vozilo Kasko osigirano i ukoliko dođe do nezgode bilo čijom krivicom, naknada štete pripada obema stranama. Kasko osiguranje je odlična opcija ako se odlučite za uslugu rent a car Beograd, čak i ako koristite najjeftiniji rent a car jer ste potpuno osigurani u slučaju bilo koje eventualne situacije ili krađe.

najjeftiniji rent a car

Najjeftinjii rent a car i kasko

Kada je u pitanju iznajmljivanje auta potreba za Kasko osguranjem je možda još izražajnija jer iznajmljujete auto da bi završili neki posao, otišli na odmor ili sl. i onda se desi tako nešto što stvarno nije Vaša greška, ali prosto se desila Vama i rent a car kompanija će tu štetu potraživati od Vas. Zato, naš je savet kada koristite rent a car uslugu čak i ako koristite najjeftiniji rent a car, uvek odaberite opciju iznajmljivanje auta sa Kasko osiguranjem. U većini rent a car kompanija, opcija doplate za Kasko osiguranje postoji, a nije retko da naiđete na rent a car kompaniju koja pruža uslugu iznajmljivanje auta sa besplatnim Kasko osiguranjem kao što je npr. Infinity Rent a Car Beograd koji iznajmljuje automobile bez dodatnih troškova i čije cene su uvek izražene sa Kasko osiguranjem. Jer najjeftiniji rent a car je u stvari onaj koji nema dodatne troškove i koji pokriva sve eventualne štete.

Pogledajte još i: Rent a car jeftino

Evo jednog primera iz prakse koji opravdava Kasko osiguranje bilo da ga koristite za privatno vozilo ili da se odlučite za najjeftiniji rent a car. Naime, postoje mnogo stvari koje Kasko osiguranje pokriva, a koje se mogu desiti baš Vama bez obzira koliko iskustva imate u saobraćaju. Recimo, udarac kamenčića u prednje vetrobransko staklo (šoferšajbnu). To je nešto što ne zavisi od Vas, prosto automobil ispred Vas naleti na kamenčić i točkom ga odbaci direktno u Vaše staklo ili ono što je češći slučaj da prilikom vožnje ispred ili pored kamiona, sa kamiona jedan ili više kamenčića padnu direktno na Vaše staklo i naprave štetu. Jedan takav udarac može da napravi totalnu štetu na Vašem staklu, a cena vetrobranskog stakla može da košta i preko 100000 dinara. Znači jedan kamenčić, koji pri tom uopšte ne zavisi od Vas i Vaše vožnje može da Vas košta preko 100000 dinara.

najjeftiniji rent a car

Krađa automobila ili rent a car Beograd vozila

Kamenčić je da kažemo neka sitnica koja može da se desi u odnosu na recimo krađu automobila, koja takođe nažalost se dešava u čitavom svetu. Ko Vam tada može biti najbolji prijatelj? Pogađate – Kasko, jer krađa je takođe nešto što ne možete predvideti, a ako se desi može Vas dovesti u veoma nezgodnu situaciju. U tim slučajevima, osiguranje će Vam isplatiti amortizovanu vrednost automobila. Svi mi želimo da uštedimo na raznim stvarim i to je potpuno u redu, međutim na nekim stvarima ne treba štedeti, pa je tako opcija najjeftiniji rent a car potpuno OK, ali uz napomenu sa obaveznim Kasko osiguranjem

Treba napomenuti da poslednjih godina u Srbiji, a i u čitavom svetu sve su češće elementarne nepogode i oluje koje smo pre viđali samo na TV ekranima. Međutim, bili smo svedoci da i na našim prostorima se pojavljuje led veličine teniske loptice, poplave koje poplave ceo grad, oblici tornada i druge elementarne nepogode tako da Kasko osiguranje automobila bilo za privatno vozilo bilo za iznajmljivanje auta pa čak i najjeftiniji rent a car ima potpuno opravdanje.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *