Lepa vest: Dozvoljena brzina na autoputu od sad 130km/h

iznajmi auto

Nakon zvaničnog početka merenja prosečne brzine na našim autoputevima, Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se omogućava brzina do 130 km/h na autoputu. Često se dešavalo do sada da stranac koji koristi naše autoputeve ili stranac koji iznajmi auto, kroz Srbiju po navici se kreće brzinom od 130km/h i da zbog toga dobije opomenu ili čak kaznu za prekoračenje brzine, ali sada je i to rešeno.

Ovaj zakon se donosi iz potrebe da se usklade rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, stoga je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 km/h povećana za 10 km/h i iznosi 130 km/h“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

ogranicenje brzine na autoputu

 

 

Ideja o povećanju brzine na auto-putu kroz Srbiju nije novina, i o njoj se priča već nekoliko godina. Prošle godine bilo je reči o tome da bi primena mogla da počne 1. septembra, ali se to nije desilo tada.

Ipak, u međuvremenu je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla da je njeno ministarstvo već tražilo od MUP-a da izvrši procenu na kojim deonicama može da se poveća brzina. Kazala je i da nije reč o jednostavnom procesu, jer su neophodne izmene Zakona o saobraćaju.

Kada budu usvojene izmene, to automatski ne znači da će na svim deonicama auto-puta biti dozvoljena brzina od 130 kilometara na sat, ali definitivno hoće na onim delovima koji su novi i modernizovani.

U svakom slučaju ovakvu odluku treba pozdraviti i podržati, autoput jeste napravljen i jeste namenjen većim brzinama tako da od sada bilo da vozite sopstveni automobil ili da neko iznajmi auto u rent a car Beograd kompaniji, na našim autoputevima moći će da se kreće za nijansu brže, odnosno istom brzinom kao i u većini evropskih zemalja.

iznajmi auto

A svako ko razmišlja ili ima potrebu da iznajmi auto i koristi rent a car Beograd ili u okolini to može uraditi koristeći usluge Infinity Rent a Car Beograd kompanije. Naši klijent može da iznajmi auto manje kategorije koji je pogodan za gradske gužve, ili automobil srednje klase za putovanje ili može da iznajmi luksuzan automobil. Infinity Rent a Car će odgovoriti na svaki Vaš zahtev uz najbolje rent a car Beograd cene. Rezervaciju možete izvršiti pozivom na +381 62 7 888 99.

Želimo Vam siguran i srećan put.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *