Kupio lamborgini bitcoinom za samo 115$

Ovo nije još jedan pompezan naslov, posle kojeg kada pročitate ceo tekst ispadne da je u stvari samo rata za Lambo 115$ (što opet nije realno) ili da je zapravo kupljen lažni Lamborgini kojeg proizvode  neki „vešti“ majstori u skrivenoj garaži. Ovo je tekst i priča o čoveku koji je stvarno za 115 $ kupio Lamborgini. Pitate se kako?

Bitcoin

Nakon što je bitcoin početkom oktobra dostigao novi istorijski maksimum, Peter Saddington (preduzetnik iz Atlante) je odlučio da jedan deo svoje kripto ušteđevine odnosno zarade iskoristi za kupovinu novog automobila. Izbor je pao ni manje ni više nego na Lamborgini i to za samo 115$. Kako?

Danas je bitcoin na svim vestima i portalima i često možete pročitati da je dostigao novi maksimum od XY $ ili sl. Međutim, u jednom momentu pre nekoliko godina ova kriptovalute je vredela svega par dolara. Pa tako na primer, ako je neko tada uložio u 100$ po ceni od 1$, danas bi imao 600 – 700.000$. Sasvim dovoljno za jedan ili više Lamborginija.  😉 Otprilike u to vreme je i Peter uložio prvi novac u bitcoin i tokom narednih godina nastavio da ulaže. Pa je sasvim zasluženo odlučio da sebe počasti jednim “skromnim” poklonom.

Peter je tokom svoje karijere započinjao i ulagao novac u 10-ak različitih projekata, start up-ova i sl. Velika većina tih investicija bila je neuspešna. A onda je na red došao bitcoin koji je nadoknadio sve prethodne gubitke i postao najbolja investicija koju je Peter ikada napravio.

Peter priznaje da je investicija i kupovina prvog bitcoina 2011. bila čista sreća, jer pre toga nije skoro uopšte istražio i proverio gde i u šta zapravo ulaže svoj novac.  Tri godine kasnije prvi put je proverio cenu i shvatio da je već prešla 250$. Tada je, kako kaže, shvatio potencijal kriptovaluta i da je to zaista novac budućnosti, te je nastavio ozbiljno da ulaže što mu se višestruko isplatilo.

Lambo ili 20 000 000$

Ono što je posebno interesantno jeste da je prodavac Lamborginija prihvatio transakciju u bitcoinu. Peter kaže da kada se preračuna cena iz 2011. godine, Lamborgini ga je koštao oko 115$. On takođe navodi da je svestan da ga ova investicija može koštati 20 000 000$ profita u godinama koje dolaze, s obzirom na vrtoglavi rast ove kriptovalute. Ipak kako sam kaže: „Ponekad je potrebno sebe počastiti i nagraditi“.

Usluge(rent a car) i kriptovalute

Očigledno je da se sve oko nas brzo menja, pa je na red došlo i sredstvo plaćanja. Kada je u pitanju rent a car, verovatno možemo uskoro očekivati da će se ove i druge vrste usluga plaćati nekom od kripto valuta. Što se tiče Infinity Rent a car-a, mi smo za sada našim klijentima omogućili nekoliko vrsta plaćanja, a to je kreditnim karticama, virmanski, kao i gotovinom. Uvek se trudimo da pratimo trendove i sve ono što klijenti traže i očekuju, pa tako već ozbiljno razmatramo i bitcoin, što da ne.

A možda i Lambo… 🙂

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *