Koliko je važan mali servis za zdravlje automobila?

renta car

U današnje (brzo) vreme često naše zdravlje zapostavimo uz pomoć raznih izgovora i obaveza kao što su karijera, novac, privatan posao, putovanja… Nekako nam zdravlje bude na nekom 5. mestu ili čak i niže na listi prioriteta jer je sve ostalo uvek bitnije ili zahteva manje vremena. Međutim, zaboravljamo važnu stvar, a to je da bez zdravlja ništa nam ne znači ni karijera ni privatan posao ni novac, a zdravlje kasnije ne možemo da iznajmimo kao npr. renta car. Postoji jedna dobra metafora za ovu situaciju:

Pre svakog komercijalnog leta, stjuardese u avionu daju osnovne instrukcije putnicima kako se ponašati i gde se nalaze predmeti za hitne slučajeve. Jedna od instrukcija je da u slučaju nestanka ili manjka kiseonika u kabini, roditelji treba da stave prvo sebi masku, pa tek onda svojoj deci.

rent a car aerodrom

Zašto? Pa jednostavno je, ako želimo nekome da pomognemo moramo prvo biti u stanju da pomognemo. A to znači da prvo roditelji treba da budu dobro da bi mogli svojoj deci da pomognu.

E sad, kakve to veze ima sa naslovom našeg teksta: Koliko je važan mali servis? Naravno, ne može se baš u potpunosti porediti, ali suština je da ako želite da vas vaš automobil služi, potrebno je da ga redovno održavate (vodite računa o zdravlju automobila), a kao jedna od najvažnijih stvari jeste mali servis, da budemo još konkretniji jeste redovna zamena motornog ulja.

Šta sve obuhvata mali servis:

  • Zamena motornog ulja
  • Zamena filtera motornog ulja
  • Zamena filtera za vazduh
  • Zamena filtera kabine/klime
  • Zamena filtera goriva

Zašto je zamena motornog ulja toliko važna?

Motorno ulje ima zadatak da obavi više različitih misija koje su od životnog značaja za pravilan i dugotrajan rad motora. Osnovna funkcija motornog ulja jeste podmazivanje delova od kojih je sačinjen motor, kako bi sprečilo eventualne posledice trenja jedne površine o drugu.

renta car

Ukoliko ipak niste u mogućnosti da redovno održavate vaš automobil, a sa druge strane automobil vam je potreban, možda bi trebali da razmislite o opciji renta car. Na taj način bi ste uvek imali servisiran i bezbedan auto jer to bi trebala svaka renta car kompanija da obezbedi. Pored toga, trošak i biriga oko malog i velikog servisa ne biste imali vi već bi taj deo obavljala renta car kompanija. Ako se odlučite za takav korak, Infinity Rent a Car vam može ponuditi širok izbor automobila po najpovoljnijim cenama. Bilo da vam treba mali gradski automobil ili veći i komforniji automobil, kontaktirajte Infinity Rent a Car za najbolji automobil po najpovoljnijoj ceni.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *