Gužva na tehničkim pregledima

rent a car srbija cene

U nekom od prethodnih tekstova bavili smo se temom tehnički pregled odnosno novim pravilnikiom o tehničkim pregledima koji je i tada izazvao veliku pažnju javnosti. Kako se počeo približavati 05.07.2018. odnosno primena novog pravilnika počela je sve veća gužva na tehničkim pregledima u svim gradovima u Srbiji. Iz tog razloga ponovo se bavimo ovom temom, a spoenućemo i kako će novi pravilnik uticati i na druge delatnosti i cene, kao što je na primer rent a car srbija cene.

Zašto?

Novi, Pravilnik o tehničkom pregledu vozila počinje da se primenjuje od četvrtka, 5. jula, pa su zato mnogi vozači, kojima još nije ni istekla registracija, požurili da to obave ovih dana po starim pravilima. Naime, vlasnici vozila kojima ističe registracija do 4. avgusta mogu da urade tehnički pregled mesec dana ranije, pa se zato ovih dana može videti veći broj automobila u svim auto-centrima koji se bave uslugom tehničkog pregleda. Među onima koji dodatno prave gužvu jesu i rent a car automobili koji po novom pravilniku tehnički pregled obavljaju na svakih 6 meseci.

Jedna od novina koju predviđa novi pravilnik o tehničkim pregledima jeste da tehnički pregled za putničko vozilo mora da traje 30 minuta, a za teretno vozilo 45 minuta, što znači da u toku radnog vremena firme mogu da obave u najboljem slučaju 16 tehničkih pregleda za putnička vozila. Iz pojedinih auto-centara se već uveliko može čuti da su na korak od uvođenja zakazivanja termina za tehnički pregled automobila, što do sada nije bio slučaj. Ovih dana su se ispred pojedinih firmi koje se bave ovom delatnošću stvorile kolone vozila, što izaziva dodatni stres kod ljudi i negodovanje. Tako da, ako se ovakvo stanje nastavi uvođenje zakazivanja termina za tehnički pregled postaje potpuno opravdan potez.

rent a car srbija cene

Cena tehničkog pregleda

Ono što je takođe novost i zbog čega se sve veći broj vlasnika automobila odlučuje da tehnički pregled obavi po starim pravilima je i sama cena tehničkog pregleda. Iz MUP-a je stigla preporučena cena tehničkog pregleda po kojem usluga tehničkog pregleda ne bi trebala da iznosi manje od 2000 dinara, a ni više od 4000 din. Tako da pored dužeg zadržavanja u samom auto centru građani će morati za tehnički pregled da izdvoje i veći iznos nego do sada.

Rent a car srbija cene

Što se tiče rent a car srbija cene su za sada ostale iste kao i ranije, a da li će su u budućnosti menjati ostaje da vidimo. Ono što je novim pravilnikom takođe propisano jeste da rent a car automobili treba da obavljaju tehnički pregled na svakih 6 meseci, što definitivno povećava troškove poslovanja rent a car firmi i može uticati na rent a car srbija cene.

rent a car srbija cene

U nastavku teksta predstavljamo Vam dužine tehničkog pregleda za ostale vrste motornih vozila:

  • motocikl, tricikl 15 minuta
  • traktor 20 minuta
  • putnički automobil, kombi (do 3,5 tone najveće dozvoljene mase) 30
  • vozila sa hidrauličnim mehanizmom uređaja za zaustavljanje čija je najveća dozvoljena masa veća od 3,5 tone 35
  • vozila preko 3,5 tone najveće dozvoljene mase sa pneumatičnim mehanizmom uređaja za zaustavljanje 45

Sa druge strane, mnogi vozači nemaju toliko vremena da čekaju na tehničkom pregledu tj. u koloni, pa i nisu stigli da obave tehnički pregled i produže registraciju pre odlaska na odmor. U tom slučaju, jedan deo građana se odlučuje ili za putovanje avionom odnosno busom na more ali i za rent a car beograd uslugu s obzirom da su rent a car srbija cene još uvek korektne i pristupačne.

Jedna od najboljih srpskih rent a car kompanija je Infinity rent a car, a za sve dodatne informacije, cene i rezervacije pozovite +38162788899 ili pišite na info@infinityrentacar.rs

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *