Gotovo je sa dizel motorima i jeftin rent a car?

jeftin rent a car beograd

Pitanje ekologije i zagađenja vazduha je nešto što je svakim danom sve zastupljenija tema. Svi znamo da nešto moramo da preduzememo kako bi održali našu planetu čistom i zdravom. Na tom putu, izazovi su mnogi. Automobilska industrija je odavno na udaru kao jedan od najvećih zagađivača, a među njima i rent a car kao uslužna delatnost. Poznato je da dizel motori manje troše goriva u odnosu na benzinske motore, pa se tako često podrazumeva da je jeftin rent a car beograd u stvari često onaj sa dizel motorom. A da li je gotovo sa dizel motorima i sa generalno jeftin rent a car beograd uslugama?

Svake godine imamo sve strožije i strožije standarde kada su u pitanju motori sa unutrašnjim sagorevanjem, posebno dizel motori. Proizvođači automobila su se susreli sa velikim izazovima jer svakim danom se očekuje smanjenje emisije ugljen dioksida. Na posebnom udaru već godinama su dizel agregati. Najnoviji udar dolazi iz Nemačke. Naime, vrhovni sud u Nemačkoj presudio je u korist velikih gradova, a vezano za zabranu sa dizel motorima.  Šta to tačno znači? Ovo je najava koja bi mogla da pogodi više od 12 miliona vozila sa dizel motorima na najvećem evropskom tržištu, a za proizvođače automobila to znači još skuplju proizvodnju ili modifikaciju postojećih agregata.

jeftin rent a car beograd

S obzirom da ovakva zabrana dolazi iz Nemčke, kao najvećeg evropskih tržišta može se očekivati da će ovakve korake preduzeti i ostale evropske zemlje. Neki od glavnih gradova evropskih zemalja već su najavili da u narednih 5 do 10 godina žele da potpuno izbace automobile sa dizel motorima sa svojih ulica. Sve ovo rezultira padom potražnje i prodaje automobila sa dizel agregatima.

Danas su kupci automobila u velikoj meri zbunjeni i u dilemi jer ne znaju da li automobil koji danas kupe će moći da voze u određenim gradovima i da li će im prosto biti otežena putovanja. Mogući scenario je recimo da danas kupite nov dizel automobil u Srbiji i da želite da putujete u Milano. Međutim, zvaničnici Milana već su najavili da do 2025. godine žele da potpuno izbace dizel automobile iz svog grada. Tada vam put već postaje komplikovaniji jer recimo morate da koristitie avion ili jeftin rent a car beograd ili rent a car za inostranstvo. A to su i dodatni troškovi s obzirom da poseduejte sopstveni automobil.

jeftin rent a car beograd

Ipak da se vratimo na početno pitanje da li je gotovo sa dizel agregatima i sa uslugom jeftin rent a car beograd? Sa jedne strane videli smo da su brojne regulative za zabranu dizel motora već donesene i da će ih biti i dalje. Sa druge strane, tehnologija napreduje i motori sa benzinskim pogonom više nisu toliki potrošači. Naprotiv, poznati su već sada benzinski motori sa malom zapreminom koji jako dobro pariraju dizel motorima po pitanju potrošnje goriva. Tako da, za očekivati je da će se benzinski motori sve više koristiti i usavršavati. A da li dizel agregati će preživeti ili ne ostaje nam da vidimo.

jeftin rent a car beograd

Bilo kako bilo, ako vam zatreba jeftin rent a car beograd Infinity Rent a Car Vam uvek može ponuditi najbolje vozilo za Vas i Vaše potrebe. Naš vozni park se sastoji od automobila i sa benzinskim i sa dizel agragatima po najpovoljnijim cenama. Za više informacija slobodno nas kontaktirajte (+38162788899) jer uvek imamo sezonske akcije i popuste.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *