Fiat Argo – naslednik popularnog Punta?

Fiat Argo naslednig Punta

Već neko vreme Fiat „osluškuje“ i proverava da li bi model Argo koji je napravio uspeh u južnoj Americi i Brazilu, mogao da se prodaje i na Evropskom tržištu i to kao naslednik popularnog Punta. Ono što je posebno interesantno da bi Fiat Argo mogao da se proizvodi i u našoj fabirici u Kragujevcu, s obzirom da fabrika trenutno ne radi punim kapacitetom.  Zvanične informacije još ne postoje, ali se uveliko špekuliše o ovoj mogućnosti.

Сродна слика

Istorija

Fiat je može se reći doktorirao kategoriju malih automobila. Odavno Fiat u ovoj klasi ima odličnog predstavnika sa odličnim prodajnim rezultatima. Počevši od popularnog modela Uno, koji je doživeo tri generacije, pa sve do današnjeg Punta odnosno Grande Punta koji slavi skoro 12. rođendan. Vreme je za naslednika, ako je to Fiat Argo, onda Ford Fiesta kao najprodavaniji auto u ovoj klasi dobija ozbiljnog konkurenta. A da li će tako i biti ostaje nam da vidimo.

Fiat Punto

Fiat Argo – karakteristike

Platforma za novi Fiat Argo je prerađena Small Wide platforma, koja je korišćena  i za Fiat Tipo, Fiat 500X, Fiat 500L, Jeep Renegade, Jeep Compass. Novi Fiat Argo dolazi u tri paketa opreme: Attractive, Essence i Sporting.

Dužina samog automobila je oko 4 m (tačnije 3,98m), a širina 1,75m.

Međusovinsko rastojanje iznosi 2,52m.

Prtljažnik je zapremine 300 L.

Fiat Argo

Što se tiče motora koji su trenutno dostupni kupcima u Brazilu i Južnoj Americi su tri benzinca, radnih zapremina od 1.0, 1.3 i 1.8 litara, sa rasponom snaga između 77 ks i 139 ks.

Snaga se prenosi na prdnje točkove pomoću manuelnog petobrzinca, automatizovanog Dualogica ili šestostepenog automatika. Mi nudimo iznajmljivanje vozila sa automatskim menjačem u sklopu naše standardne ponude.

Ako Fiat Argo zameni Punta i na evropskom tržištu, ovaj model će verovatno biti pogodan i za rent a car. Pa tako Fiat Argo možda bude i u voznom parku Infinity Rent a Car-a. Našim klijentima je često potreban mali i okretan auto za vožnju u Beogradu i drugim gradovima. Tako da razmislićemo samo da li manuelni menjač ili pak automatski. S obzirom na gužve u Beogradu i kreni-stani vožnju verujemo da našim klijentima će više odgovarati automatski menjač. Ako vam i danas zatreba manji ili veći rent a car automobil, naš ljubazan tim vam stoji na raspolaganju.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *