Autosedište za decu je obavezno ili ne?

rent a car beograd najjeftiniji

Nije retko na našim putevima videti da roditelji decu do 3 godine voze na prednjem sedištu u krilu ili sl. misleći da na takav način ne ugrožavaju nikoga. Ovakvo neodgovorno ponašanje pravdaju raznim izgovorima, ali ni jedno nije dovoljno dobro jer je u pitanju bezbednost dece. Čak i u slučajevima kada se koristi rent a car Beograd najjeftiniji, auto-sedišta su podrazumevana oprema. Međutim, prevoz dece u automobilu je i detaljno regulisan zakonom pa ovom prilikom želimo da vam skrenemo pažnju na važne detalje. Neodgovorno ponašanje roditelja i ne korišćenje sigurnosnih auto-sedišta predstavlja veliku opasnost za sve učesnike u saobraćaju i novim zakonom predviđene su velike novčane kazne.

Da li znate da bezbedonosno auto-sedište za decu smanjuje rizik od povreda i do 70% i omogućava izbegavanje životne opasnosti? Razmislite malo o tome.

Šta kaže zakon?

Dete do 12 godina starosti obavezno mora sedeti na zadnjem sedištu u svim situacijama. Takođe, upotreba sigurnosnih pojaseva je obavezna za decu odnosno putnike na zadnjem sedištu kao i za putnike na prednjem sedištu.

Dete do 3 godine starosti mora biti u sigurnosnom auto-sedištu.

Izuzetno, dete do 3 godine starosti može se prevoziti na prednjem sedištu ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu, korpi, koja je okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, kada vozilo nema ili je isključen bezbednosni vazdušni jastuk.

rent a car beograd

Prilikom upotrebe sigurnosnih auto-sedišta, potrebno je voditi računa o homologaciji odnosno sigurnosna auto-sedišta  moraju ispunjavati stroge bezbedonosne kriterijume. Homologaciona oznaka za dečja sedišta je ECER 44/04.

standard autosediste

Sigurnosna auto-sedišta mogu biti veliki izdatak u porodičnom budžetu, međutim kada je u pitanju bezbednost ne treba praviti kompromise. Auto-sedište za put moguće je iznajmiti kao i rent a car Beograd najjeftiniji na primer. Kao što smo već i naveli čak i u slučaju da koristitie uslugu rent a car Beograd najjeftiniji, auto-sedište će biti ili bi barem trebalo biti sastavni deo dodatne opreme prilikom iznajmljivanja.

Tako na primer, Infinity Rent a car iako možda ne nudi uslugu rent a car Beograd najjeftiniji, nudi sigurno najkvalitetniju rent a car Beograd uslugu. Pa ćete u Infinity Rent a car uz svaki duži najam auto-sedište dobiti na korišćenje potpuno GRATIS, kao i drugu dodatnu opremu.

Naš savet i poruka je da neke stvari kao što je bezbednost nemaju cenu, pa tako obratite pažnju kada ste u potrazi za nekom uslugom ili proizvodom, kao što je npr. rent a car Beograd najjeftiniji.

Želimo Vam siguran i bezbedan put.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *