8 predloga kako iskoristiti uslugu rent a car Srbija

rent a car srbija

Pre nego što se odlučimo za destinacije van granica naše zemlje, možda bi prvo trebali da istražimo i upoznamo sopstvenu zemlju. Mnogo je tekstova i slika koji opisuju našu divnu Srbiju, ali se nekako uvek bavimo predelima van naše zemlje koje nismo posetili i sl. Sa druge strane naša zemlja ima toliko toga lepog da ponudi na koju god stranu da krenete. Takođe, rent a car Srbija je odlična opcija za detaljnije upoznavanje novih i neistraženih predela. Za sam početak istraživanja, dajemo vam spisak 8 prelepih mesta koje treba da posetite:

Vodopadi, jezera, manastiri, pećine…

Vodopad Lisine

Izvor, reka i vodopad Veliko vrelo nalaze se u podnožju planine Beljanice. Zaštićeni su Uredbom Vlade Republike Srbije 1995. godine, kao Spomenik prirode Lisine koji predstavlja osobenu znamenitost fonda geo nasleđa Srbije. Ovaj vodopad je najpristupačniji od svih vodopada u Srbiji i zaslugom meštana koji su prepoznali turistički potencijal, svakako naposećeniji. Veliko Vrelo (ili Lisine, zbog kotline koja se tako zove) je vodopad u istočnoj Srbiji, u podnozju Sokolice,vrha Beljanice, na reci Veliko Vrelo. Smešten je na oko 400 metara nadmorske visine. Dugo je smatran najvišim vodopadom u zemlji, sa visinom od 25 metara, dok nisu otkriveni vodopadi na Staroj planini i Vodopad Jelovarnik na Kopaoniku.rent a car srbija

Rezervat prirode Uvac

Jedna od prvih stvari na koju svi pomisle kada se priča o Uvcu su prelepi meandri istoimene reke koji se prostiru od hidroelektrane Kokin brod do sela Krstac na putu ka Sjenici. Meandri koji su mogu videti sa mnogobrojnih vidikovaca iz okolnih sela ulepšani su sa jedinim prirodnim staništem beloglavih supova u Srbiji (uz kanjon reke Trešnjica). Kaže se da je prvi susret sa neverovatnim pticama, čiji raspon krila može da dostigne i do tri metra, zaista jedinstvena ako imate sreće, kao neki od mnogobrojnih turista koji dolaze u ovaj kraj, možete videti i jedinstven ples beloglavih supova prilikom parenja (lete do neverovatnih visina, uhvate se kandžama i onda izvode slobodan pad) Jednom rečju – neverovatno.

rent a car srbija

Jezero Zaovine

Zaovinese nalaze u Zapadnoj Srbiji, i administrativno pripada teritoriji opštine Bajina Bašta. Predstavlja šumovito područje brdsko-planinskog karaktera koje obuhvata naselje Zaovine sa 28 zaseoka, jezero Zaovine i kanjon Belog Rzava „Sklopovi“. Zaovine su čuvene kao mesto na kojem je otkriven živi fosil biljnog sveta, Pančićeva omorika. Zaovine su idealno mesto za sportove na vodi, pecanje, orijentaciju, ishranu u prirodi…

rent a car srbija

Manastir Manasija

Povučen u mir i tišinu, u živopisnoj klisuri reke Resave, nadvišen Pastorkom i Maćijom, nedaleko od Despotovca nalazi se manastir Resava, danas poznatiji pod imenom Manasija. Svojim velelepnim hramom i snažnim utvrđenjem vekovima je privlačio pažnju putopisaca. Zadužbina despota Stefana Lazarevića ubraja se u vrhunska ostvarenja srpske arhitekture kasnog srednjeg veka. Posebnost manastira Resave svakako predstavlja utvrđenje. Ono je osmišljeno po svim pravilima srednjovekovne fortifikacije i sagrađeno je sa ciljem da brani manastirsko naselje. Poseban značaj ima arheološko iskopavanje u samoj manastirkskoj crkvi u kojoj je nađen i dnk analizom dokazan pronalazak grobnice i zemnih ostataka ktitora despota Stefana Lazarevića.

rent a car srbija

Đavolja varoš

Nalazi se ispod planine Radan, 27 km jugoistočno od Kuršumlije. Na visini od 600 metara je ovaj neobičan i redak prizor oko 200 reljefnih figura, nastalih viševekonim erozivnim procesima i koje suprotstavljene sa leve i desne strane litice formiraju dve jaruge. Bitno za ovo mesto je i Crveno vrelo, izvor mineralne vode, koja nije za piće, ali meštani tvrde da je lekovita i da njome treba ispirati bolesna mesta. Ono što oduvek prati ovo mesto jesu mnogobrojne legende, od kojih je najpoznatija ona prema kojoj su te figure skamenjeni svatovi, koji su krenuli da venčaju brata i sestru, i koje je Bog skamenio, kako bi sprečio greh. Kako zbog svog izuzetno neobičnog izleda, tako i zbog legendi, koje daju dodatnu dozu mističnosti ovom mestu, a nominovana je i za svetsko čudo prirode.

rent a car Srbija

Grad Beograd

je glavni i najveći grad republike Srbije u isto vreme Beograd se smatra jednim od najstarijih gradova Evrope. Beograd se nalazi u centralnom delu Srbije, tačnije na ušću dveju reka Save i Dunava. Ovaj grad može ponuditi za svakog po nešto, počevši od istorisjkih mesta i spomenika kao što je Kalemegdanska tvrđava, muzeja (Etnografski muzej, Muzej Nikole Tesle i dr.), prirodnih lepota (Ada Ciganlija, Košutnjak, Topčiderski park…) pa sve do velikog broja mesta za razonodu i zabavu (Knez Mihajlova ulica, Skadarlija..). U poslednjih nekoliko godina Beograd je postao jedna od omiljenih turističkih destinacija u ovom delu Evrope, pa je sve veći broj turista i korisnika usluga rent a car Srbija. Takođe Beograd je grad koji ne spava pa je izbor klubova i kafića takođe raznolik i bogat.

rent a car srbija

Fruška gora

Nekadašnje ostrvo Panonskog mora, pripada ostrvskim, starim gromadnim planinama. Pružajući se u pravcu zapad–istok, dužine oko 80 kilometara i širine 15 kilometara, sa najvišim vrhom od 539 metara – Crvenim čotom. U beskrajnom zelenilu ovih listopadnih šuma, na proplancima planine koja caruje Panonskom nizijom, vekuje oko 16 manastira sagrađenih između 16. i 18 . veka u stilu baroka i moravske arhitekture srednjovekovne Srbije. Zbog bogatstva svetilištima, Frušku goru nazivaju još i “Svetom Gorom“ ili “srpskim Atosom“. Napoznatiji manastiri su KrušedolNovo HopovoGrgeteg i Jazak. U njima su sahranjeni mnogi znameniti Srbi, poput patrijarha Arsenija Čarnojevićakralja Milana Obrenovića i kneginje Ljubice. Ono što ovu planinu čini izuzetnom jeste njeno bogato vinogorje. Fruškogorski puteljci su i staze vina, pa se u vinarijama od kojih su mnoge uređene kao stara sremska domaćinstva, uz čašu kvalitetnog vina, može doživeti vreme i duh starih Sremaca kao i mnogih učenih ljudi i boema koji su obožavali ovaj kraj.

rent a car srbija

Resavska pećina

Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km. Za pećinu su znali samo čobani koji su se sklanjali od nevremena sa stadima ovaca. Jedan od čobana je otkriva 1962. godine sa svilajnačkim planinarima. Radovi na uređenju pećine su trajali 10 godina. Pećina je zvanično otvorena za posetioce 22. aprila 1972. godine. Predstavlja jednu od najstarijih ispitanih pećina, stara je oko 80 miliona godina. Temperatura je konstantna i iznosi 7 °C, dok vlažnost vazduha varira od 80 do 100%. Nakit koji se nalazi u pećini procenjuje se na 45 miliona godina starosti. Unutrašnjost pećine je bogata brojnim i raznovrsnim dvoranama, kanalima, galerijama, stubovima, stalaktitima, stalagmitima, draperijama i okamenjenim vodopadima.

rent a car srbija

Rent a Car Srbija

Lista koju smo vam predstavili je samo deo onoga što Srbija nudi i što možete iskusiti uz rent a car Srbija uslugu. Prirodnih lepota je na svakom koraku, pa ako imate višak slobodnih dana i auto slobodno se upustite u istraživanje. Ukoliko nemate auto, rent a car Srbija je opcija koja će vam može biti od pomoći, a naravno Infinity Rent a Car se izdvaja kvalitetnom i profesionalnom uslugom. Pogledajte našu ponudu automobila na sledećem linku.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *