6 jednostavnih saveta za vožnju u magli

rent a car u beogradu

Ovih dana zbog velike dnevne oscilacije u temperaturi u jutarnjim časovima često se pojavljuje magla pa je vozačima značajno otežana vidljivost i sama vožnja. Bilo da koristite sopstveno vozilo ili rent a car u Beogradu radi svoje i bezbednosti svih putnika, u situacijama kada magla vlada putevima potrebno je dodatno povesti računa. U takvim sitaucijama veoma je neprijatno i teško voziti jer mnogo različitih faktora utiče na bezbednost u saobraćaju.

Magla se uglavnom pojavljuje u ranim jutarnjim trenucima i u predvečerje u predelima blizu reke, jezera i naravno u delovima gde su doline. Kako se pojavi uslovno rečeno iznenada isto tako se magla povlači u trenucima koji nisu predvidljivi. U takvim situacijama zaista se lako pravi greška, čak i ako imate jako puno godina iskustva u automobilu, tome u prilog ide KASKO osiguranje. Svakako, ako korisite rent a car u Beogradu obavezno iznajmite automobil sa KASKO osiguranjem, uvek se isplati.

rent a car u beogradu

Naravno, nije KASKO nešto što će vas spasiti iz magle, ali ipak je dobro ga imati. Ono što možete uraditi u situacijama kada je magla prisutna na putu je:

  • da se trudimo da koncentraciju pri vožnji ne ometa jaka muzika, mobilni telefon i drugo
  • najbitnije je da smanjimo brzinu vozila i ne žurimo da bi što pre izašli iz pojasa magle
  • moramo držati veće rastojanje u odnosu na vozilo koje je ispred nas
  • voziti što bliže desnoj strani puta i biti veoma strpljiv tokom vožnje
  • veoma je bitno da uključimo svetla za maglu ako ih imamo na vozilu (većina rent a car u Beogradu ima svetla za maglu)

rent a car u beogradu

  • u delovima gde je magla pregusta i gde je izuzetno smanjena vidljivost parkirajte auto sa desne strane i upalite sva četiri žmigavca, veoma je preporučljivo zbog lakšeg uočavanja da i u toku vožnje sva četiri žmigavca budu upaljena

Kada je u pitanju rent a car u Beogradu, Infinity Rent a Car je kompanija koja vam može pružiti veliki izbor automobila i odgovoriti adekvatno na svaki vaš zahtev uz najpovoljnije cene najma. Vi samo treba da odaberete automobil i izvršite rezervaciju.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *