10 saveta kako da pripremite auto za zimu

rent a car beograd

Prvi sneg je pao, tako da ako niste pripremili vaš auto, još ima vremena. Bolje ikad nego nikad. U nastavku ovog teksta prenosimo vam 10 jednostavnih saveta, a koje i mi koristimo prilikom pripreme naših rent a car Beograd automobila. Ove savete svako može primeniti na svoj automobil, jednostavni su i veoma korisni. S obzirom da naši rent a car Beograd automobili u svakom momentu moraju biti spremni, čak i za ekstremne uslove, evo šta mi uradimo pred svaku zimsku sezonu za svaki naš rent a car Beograd automobil:

 • Prvo i osnovno i nešto što je zaista obavezno, jeste promena letnjih za zimske gume. Infinity rent a car Beograd je već pisao o ovoj temi u nekom od naših prethodnih tekstova.
 • S obzirom na mnogo hladnije temperature potrebno je istrošiti što pre letnju tečnost za stakla i sipati zimsku tečnost za stakla koja može da izdrži i velike minus temperature.
 • Proverite nivo antifriza, koji ne bi trebao da bude ni na minimumu ni na maksimumu. U slučaju da je potrebno da dopunite ni slučajno ne sipajte vodu, već sipajte antifriz razblažen sa destilovanom vodom. Takođe, kod antifriza treba proveriti i tačku smrzavanja, koja bi trebala da iznosi barem -25.
 • Za akumulator i uopšte elektorniku u automobilu, niske temeprature su veoma nepogodne i zahtevne. Tako da, proverite sistem punjenja za vaš akumulator kao i trenutnu snagu akumulatora.
 • Ubacite u auto i jedne kablove za paljenje, jer nikada ne znate kada mogu zatrebati.
 • Tokom zimskog perioda mnogo više ćete imati potrebe za korišćenjem brisača, pa bi najbolje bilo promeniti metlice brisača jer ne zahtevaju preveliku sumu novca, a mnogo će vam biti od koristi.
 • Bilo bi jako dobro da sve gumene obloge odnsono kedere na vratima premažete glicerinom, kako bi sprečili da se vrata ne mogu otovoriti i sl.
 • Zamenite letnje patosnice za gumene jer letnje će samo upijati vlagu i vrlo lako će se ubuđati i stvarati neprijatne mirise.
 • Klimatski uslovi su se dosta promenili i zime na našim prostorima znaju da budu veoma jake, pa nije redak slučaj da se gorivo u automobilu smrzne. Tokom zimskih dana bilo da koristite vaš automobil ili rent a car Beograd bilo bi dobro da u automobil sipate gorivo sa aditivima, koje sada možete naći na gotovo svim benzinskim stanicama i tako predupredite mogućnost smrzavanja goriva.
 • Bilo bi dobro da tokom zimskih dana u automobilu imate i jednu metlicu-strugač za sneg i led, lance za sneg, manju lopatu, auto punjač i rukavice.

rent a car

Nadamo se da su vam ovi saveti bili korisni, a ako vam zatreba rent a car Beograd, Infinity rent a car vam stoji na raspolaganju te nas slobodno kontaktirajte.

Želimo vam očišćen i srećan put. 🙂

 

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] niske temperature otežavaju mnoge funkcionalnosti automobila i zahtevaju dodatnu obavezu i brigu. Priprema automobila za zimsku sezonu može često sadržati i dodatne troškove, kao što je kupovina novog […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *